tisdag, april 24, 2007

Mäns våld mot kvinnor

Jag tycker rubriken på det här inlägget är mycket provocerande, de flesta män tycker det, av den enkla anledningen att de allra flesta männen inte är våldsamma mot kvinnor.
Detta skall inte bli nån stor polemik mot feministrörelsens portalcitat, men jag läste i Aftonbladet om en man som är sjuk och förföljer sin ex. Han är fullt medveten om att han är sjuk och han beter sig som fan, i just det här fallet har han inte varit fysiskt våldsam, men väl på andra sätt.
Men, som sagt, den stackaren är medveten om att han beter sig, han har dessutom fått en diagnos och rekommenderats behandlig - men ingen vill ta notan - så nån behandling får han inte.
Under tiden lider han, men förmodligen hans ex än mer. I fallet i artikeln finns inget som på något sätt styrker feministsynen på varför vissa män beter sig illa mot kvinnor. Karln är sjuk, han försöker inte försvara könsmaktordningen eller ta makt över sin ex för att få bestämma - jovisst, han vill ha makt över henne, men förklaringen är trauma inte ideologi eller uppfostran eller könsmaktsordning.
Dock, skall i ärlighetens namn påpekas att det är första gången jag läser en artikel ur mannnens synvinkel - för att det inte skrivs om fler eller för att de flesta män som beter sig illa mot kvinnor gör det av de skäl feminismen gör gällande?

PS. Upptäckte just att artikeln ligger under "Aftonbladet Kvinna", jag undrar faktiskt varför? DS.

2 kommentarer:

Wirre sa...

Finns det nån "Aftonbladet man"? :)

Gustaf sa...

Sportbladet?
Nä, det finns det väl inte, det behövs ju inte...