torsdag, januari 04, 2007

Hemma

Nu är vi hemma i Sverige igen efter en kort sagt alldeles perfekt resa.
Ingen av oss har blivit sjuk eller mått dåligt under resan - något som många andra på samma resmål gjort.
Senegaleserna är underbart trevliga, Senegal är ett bra land. Befolkningen har det relativt bra, vi såg ingen svält eller liknande, dock är det förstås inte ett land präglat av överflöd heller.
Vädret var perfekt, ingen talade om det i och med att det alltid var detsamma, alltså, det går mellan 23 och 30 grader under torrperioden, lite dis var det ibland, men aldrig molnigt.
Vi har upplevt spännande saker, sett vacker dans och brottning - men framförallt har vi tillbringat mycket tid med att inte göra någonting, bara slappat vid poolen eller stranden, spelat lite pingis eller boule och bara umgåtts och slappat.
Barnen har inte längat hem mer än tillfälligtvis, Elsa har då längtat efter Gudrun och Charlie medan Carl längtat efter sitt tv-spel :)
Resan tog ca 20 timmar från dörr till dörr vilket är ganska lång tid. Det har dock gått bra, både för vuxna och barn. Det är bara en timmes tidsskillnad så jetlag inträffar inte i någondera riktningen, hemskt skönt, särskilt för barnen.
Jag rekommenderar andra att åka till Senegal och jag rekommenderar i så fall det hotell vi bodde på Savana i Saly, särskilt om man reser med barn. Varje dag händer det saker på hotellet, vattengympa, trumkurs, modevisning, dansuppvisning, barnen får fika två ggr dagligen, man kan alltså välja nivå på slöheten.
En höjdpunkt var min och Anders pubrunda i de "riktiga" kvarteren. Vi gläntade på skynken och hittade pubar, där gick vi in och tog en öl och snackade med de lokala grabbarna och tjejerna, alla var oerhört vänliga och nyfikna på de långa vita snubbarna som plötsligt dök upp, ingen försökte driva med oss eller var otrevlig på minsta vis.
Nästa resa till Senegal eller Afrika kommer innehålla mer av själva Afrika, utanför resorternas skyddande murar, mer byar och afrikaner, mer fåglar och djur - jag ser fram emot det redan.

En extra notering är att persongalleriet på resan var en salig blandning:
Exministern.
Amiralen.
Toalettrökaren eller den terrormisstänkte.
Hårdrockarna.
Kommendörkaptenen som felaktigt utpekades som polis.
Grevinnan och polisen.
Flygsäkerhetskonsulten.
Cancerforskaren.
Vito Spatafore (the butt muncher från Sopranos).
Och så vidare - ett udda gäng - rena Agatha Christie-galleriet.

Inga kommentarer: